Rabu, 30 Oktober 2019

Marvel Exhibition Malaysia 2019

28 Jun - 27 Oktober 2019, Marvel Studios : Ten Years of Heroes Exhibition telah diadakan di Level 10, Pavillion Elite, Kuala Lumpur.

Okay walaupun exhibition dah tamat, saya nak share pengalaman masuk ke dalam tu. So far, menarik juga sebab boleh tengok original props. Bukan senang nak tengok secara live barang-barang ni. Untuk peminat Marvel, memang big achievement la kiranya. Haha. My favorite character, Dr. Strange. Costume memang terbaik. Props Mjolnir dan Stormbreaker also very solid. Then, ambience menarik. Contohnya bila masuk zon Thor, terus rasa macam berada di alam Thor.

Tapi ada certain perkara yang boleh ditambah baik lagi la. Satu, we want more! Ada characters Avengers yang tak ada, such as Hulk. Lepas tu, barang pameran tak banyak sangat. But still okay la. Then, merchandise too pricy sebab banyak yang limited edition. Maka saya tak membeli apa-apa merchendise pun kat sana. Thanks to Miniso X Marvel kerana saya ada membeli souvenirs Marvel untuk my friends.

Okay. Saya share gambar-gambar masa kat pameran.

Ni bergambar masa di luar Pavillion. Luckily masa ni cuaca baik ♡

Nak naik ke Level 10. Lif pun ada poster Marvel. Menarik.

Tengah berbaris nak redeem tiket. By the way, di kaunter ni boleh add on buat kad Avengers untuk kenang-kenangan. Me and my friend of course buat punya.

Masa mula-mula masuk, pengunjung diperkenalkan dengan background Marvel dan history of cerita-cerita Marvel particularly Avengers.

-
-
-

Pameran dipisahkan mengikut karakter. Ini zon Ironman. Ada beberapa props lagi sebenarnya but this one paling best.

Zon Ironman



Zon Captain America


-
-
-

Zon Thor

Ingat tak background belakang tu?

Mjolnir

Stormbreaker

Ada lightning effect lagi. Pretty cool!

Loki's Chitauri Scepter

-
-
-

Zon Dr. Strange


Eye of Agamotto

My favorite costume.

-
-
-

Zon Guardians of Galaxy

Gamora's sword

Star Lord's

-
-
-

Zon Black Panther



-
-
-

Zon Ant Man


Cuba fokus kat atas Pym Tech Lab. Antman and Wasp?

-
-
-

Zon Captain Marvel




Zon cerita Infinity Stones



This one focus on koleksi The Collector. 


-
-
-

Okay. Selepas habis exhibition, boleh tengok machandise yang dijual.

Ini yang paling menarik antara semua. This one limited edition ada sign oleh Stan Lee. Ada satu lagi sign by Tun M.

-
-
-

Last sekali kami collect kad Avengers kami. ♡


P/S - Next, DC maybe??

FYI - Berita baik. Baru dapat news yang Marvel exhibition di extend lagi sampai 01 Januari 2020. Jadi masih ada harapan kepada sesiapa yang tak pergi lagi!! 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!