Sabtu, 7 Julai 2018

Review : Burberry Lip & Cheek Bloom

Dear Burberry, received with thanks!

My current addiction is Burberry Lip and Cheek Bloom. ♡ Love it to the sky.

Kenapa saya suka dengan produk ni? Sebab ianya 2 in 1. Teksturnya creamy dan light, tak rasa melekit serta tak ada wangian yang terlalu kuat. And because it is Burberry. 😍

Saya memilih warna Poppy (No.09). Nampak macam terang tapi kalau dah sapu di bibir atau pipi... kira okay juga. Sesuai dengan warna kulit dan actually ianya bertona lembut. 

Thank you Burberry for these beautiful gifts.

Poppy No.09. Among colors yang ada... ini adalah antara warna paling terang. Tapi bila dah apply di bibir... warna still nampak lembut. Price per unit adalah RM120 dan boleh dibeli melalui Sephora online atau direct dari website Burberry.
Matte color. 

Ada berat skit sebab bekas diperbuat daripada glass. Tapi saiz still sesuai for travel sebab ianya berada dalam compact size.

BEFORE Burberry Lip and Cheek Bloom
AFTER Burberry Lip and Cheek Bloom yang saya sapu di bibir

By the way... next page saya akan buat review berkenaan Burberry Foundation Glow Gel Stick yang saya tengah gunakan (seperti dalam imej).

Overall... saya berpuas hati dengan product ni. Cuma kalau lepas makan tu kenalah apply balik sebab it is not long lasting punya lipstick. But because it is matte, memang saya sukalah. Very moist tapi oleh kerana saya mempunyai bibir jenis sensitif... saya akan apply lip balm terlebih dahulu sebelum apply this produk. If not, my lips might be dry, sama macam pakai lipstick yang lain juga.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!