Khamis, 26 April 2018

KPI Tahun Depan

InShaaAllah tahun hadapan akan travel ke tiga buah negara berlainan lagi. Sama seperti tahun ni cuma next year mungkin lebih menarik dan challenging. Travel sendiri ni kena study tempat tu betul-betul. Kena rajin bertanya dengan orang. Plus kena belajar bahasa mereka juga skit-skit... particularly negara yang memang tak cakap Bahasa Inggeris.

Tempoh travel agak berdekatan. So I need to be careful with the budget. Kena ensure duit dikumpul sebaiknya. Jadi saya dah sediakan tiga buah tabung. Target pengumpulan wang adalah sebanyak RM1000 untuk setiap tabung. Sekarang baru kumpul dalam RM300+ setiap satu. Masih sempat lagi kumpul sehingga ke tahun hadapan. Oh ya. Saya akan travel pada bulan Januari, Mac dan April. Hope my boss tak marah la sebab akan selalu bercuti masa tu. Kenapa saya pilih pada bulan-bulan tersebut? Saya target winter dan spring.

Actually tahun ni tak habis lagi berjalan. Still have two more trips to go. But to go outside the country mungkin tak sempat since thesis dan kelas sedang berjalan. Saya akan jalan minggu ni dan another trip will be on October.

Okay. Got to go. Pagi ni ada appointment gigi. Saya akan story pengalaman buat root canal treatment yang... boleh tahan juga la.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!