Jumaat, 6 April 2018

Favorite Carbonated Drink (Less Sweet... Of Course!)

Kadang-kadang terasa juga nak minum soda terutama kalau tengah stress buat kerja... alangkah nikmatnya dapat minum Coca Cola (yang sejuk baru keluar dari peti ais). Dalam banyak jenis carbonated drinks, saya mesti akan pilih yang sejuk dan paling penting, TAK MANIS. 

Akhirnya Coca Cola Stevia dah available. Sedap juga. Dan tak manis. First time cuba masa di Singapore hari tu. Still ada kalori tapi tak banyak (satu tin hanya 89kal). I ♡ green Cola. Selain itu of course my favorite is Coca Cola Light (silver). Cuma yang tak best.... tak tau la kalau lidah saya ni lain sikit tapi rasa Cola Light sekarang ni ada slightly different dari sebelumnya. Rasa lebih kurang sama macam Coca Cola Zero (hitam). Dulu punya sedap skit sebab tak manis. Yang new label ni kurang kick. By the way... Coca Cola original (merah) is my least favorite among Coke punya jenama. Coke Zero pun tak gemar sangat sebab rasa manis seperti yang biasa (walaupun no sugar).

Another favorite carbonated water adalah Pepsi Light. Rasa tawar tu yang best. 


Actually Club Soda Water from F&N adalah my newest favorite. Sebenarnya minuman ni just sparkling water sahaja. No calories at all. 

Tips untuk orang yang nak quit minum carbonated drink (yang manis)... boleh try minum sparkling water. Tak manis but still has the carbonate sensation. Sebenarnya rasa karbonat tu la yang membuatkan kita suka minum soda.

Walaupun saya suka minum soda tapi tak bermakna saya tak minum air putih. The best drink adalah air putih juga. Di office memang ada water dispenser disediakan tapi saya lebih suka stock beberapa air mineral. I choose Evian dan Spritzer. Drinking water also okay. No problem.


Anyway... setiap hari kena banyakkan minum air putih untuk kekalkan hidrasi badan. Kurangkan minuman yang manis okay! 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!