Jumaat, 16 Mac 2018

Review : Cetaphil Travel Size Set

Khas kepada yang menggunakan produk Cetaphil dan selalu travel. Sekarang dah tak perlu bersusah payah nak transfer lotion atau pencuci muka ke dalam bekas kecil lagi. Cetaphil ada menjual set cleanser dan lotion badan dalam bentuk yang comel dan sesuai untuk travel.

Oleh kerana polisi penerbangan iaitu jumlah liquid tidak melebihi 100ml untuk setiap hand cary item, oleh itu botol Cetaphil ini direka khas untuk tujuan tersebut iaitu 59ml sahaja. Cukup bagi sesiapa yang travel sekejap. Selain itu, botol yang kecil dengan penutup yang kedap ini juga mudah disimpan dan pasti takkan tumpah punya la. 

Produk ini ada dijual di mana-mana kedai terpilih seperti Watsons dan Guardian. Harga dalam RM25 sekotak (mengandungi cleanser dan lotion badan). Sekiranya dah habis... boleh refill balik ke dalam bekas ni.

Selain cleanser, lotion Cetaphil juga amat bagus. Sekiranya kulit terasa kering, lotion ini mampu membantu mengembalikan kelembapan kulit anda. Cuma lotion ni agak berminyak sikit after sapuan. I prefer Johnson's Baby lotion (color pink).

Apa-apapun, thank you Cetaphil!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!