Sabtu, 31 Mac 2018

Cara Melanggan Astro Best / First - Updated 2018

Cara-caranya:
1. Masuk ke channel 480 (Astro First) atau 481 (Astro Best)

2. Pilih wayang yang nak ditonton. Kemudian tekan button biru untuk beli.


3. Taip perkataan seperti arahan yang tertera di skrin anda dan hantar ke 32999. Lepas tu akan terima SMS dari Astro bagitau wayang tu kat channel mana satu. 


Sekiranya ada sebarang masalah.... boleh call terus ke Customer Service Astro di
General Line 03 9543 3838
IPTV - 03 9543 1543
NJOI - 03 9543 8100

Operating Hours
Daily 8AM - 12AM
Updated 26/08/2018

17 ulasan:

  1. TQ, sgt2 membantu.. Lama dh cari cara baru ni..

    BalasPadam
  2. Bil RM10.60 akan masuk ke bil astro Kita kn? dan berapa lama boleh tonton Filem (ulang) lps kita langgan?

    BalasPadam
  3. Ya betul. Akan masuk ke dalam bil Astro. Filem akan di ulang2 selama 48 jam.

    BalasPadam
  4. Saya dh try 480 x de apa2 pun yg kuar..kosong je... knp bole jd mcm tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha'ah. Tengok line jugak. Kadang2 dapat... kadang2 x. kena try balik2.

      Padam
  5. Kalau kita beli, bill akan d caj utk sekali aja Kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya. Akan caj untuk sekali sahaja

      Padam
  6. Knp lama sangat loading

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya juga menghadpi masalah yg sama. Kadang2 dapat... kadang x

      Padam
  7. Balasan
    1. Kengkadang susah nak masuk ke line 480 dan 481. Kena cuba balik2.

      Padam
  8. kanapa da bt byk kali pun xdpt? die tulis mcmnie (RM0 You have sent to an invalid shortcode. Pls check with the shortcode service provider. Thank you)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi. Kalau ada sebarang masalah perlu call kat Astro terus.

      Padam
  9. Dah ikut arahan dan terima sms..tp slpas 5 minit masih xde tayangan di chanel yg di maklum kn.. Mmg lmbt ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sepatutnya boleh tengok terus, Nurafni. Nak kena call kat Astro kalau ada sebarang masalah

      Padam
  10. Saya buat x boley pown.. Dia kata invalid shortcode

    BalasPadam

Terima kasih!