Ahad, 21 Januari 2018

Berus untuk Buang Habuk di Baju

Punyalah tak best kalau ada habuk melekat di baju. Terutama baju yang berwarna gelap... memang sah nampak habuk tu. Tapi ada cara yang mudah untuk hilangkan habuk degil. 

Gunakanlah berus khas untuk buang habuk. Saya beli berus habuk ni di Daiso. Tak sampai RM10. But quality memang terbaik. Cara gunakannya senang sahaja. Berus sahaja pada baju yang mempunyai habuk.

Sebelum
Jaket saya yang baru dicuci dan banyak habuk melekat. 




Selepas 
Taadaaa!! Dah bersih. :-)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Semua habuk degil melekat di berus ni.

Tengok betapa banyaknya habuk selepas dikumpul.

Cara lain adalah menggunakan sticky roll. Yang tu pun bagus juga terutama untuk habuk pada baju yang heavy duty. Hehe... cuma kalau sticker dah habis... kena beli lagi. Apa-apapun... saya suka menggunakan kedua-dua jenis. Yang brush pun bagus. Yang stick roll pun bagus jugak.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!