Ahad, 10 Disember 2017

Review : Watery Tint dari The Face Shop

Antara kebaikan lip tint ni adalah tak ada stain melekat kat gelas atau straw. Okay. Lip tint terdiri daripada dua kategori. Pertama, peel off style. Means, apply lip tint... biarkan kering seketika dan peel off. Kedua, watery lip tint. Caranya, apply di bibir... biarkan kering dan all done. 

Siapa dah try watery tint dari The Face Shop? Kalau tak try lagi, boleh la cuba. Mudah digunakan. Oh ya. Sebelum tu.. harga seunit ialah RM25 sahaja. Tapi time saya beli ni, The Face Shop tengah buat end year sale. Jadi boleh beli harga kombo lip tint + lip mask dengan harga RM29 sahaja. Harga original bagi keduanya adalah RM34. 

Saya pilih warna 05 Cherry. Color ni agak terang tapi cantik. 

Jom tengok kesan penggunaan lip tint ini.
Sebelum

Selepas 2x tekap. Ada kesan tapi sangat minimal.

Saya suka warna yang saya pilih ni ^^ 

Actually pakai lip tint ni best juga. Cuma kalau terkena di tangan, nampak comot sikit sebab susah nak hilang. Kena apply betul-betul di bibir. Dan kalau terlebih, boleh terkena di gigi. 

Overall :

Pros
  • Love the color
  • Tiada alahan kepada bibir
  • No stain


Cons
  • Susah skit nak apply. (Nak ratakan warna)
  • Not that long lasting


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!