Ahad, 24 Disember 2017

Review : Nivea Creme

Sekarang saya menggunakan Nivea Creme untuk lotion badan. Seriously pelembap kulit ni memang best. Selain itu, Nivea Creme ni mempunyai bau yang wangi dan color krim ni bewarna putih (much love! ♡♡). After sapu di badan, kulit tak rasa berminyak. Hanya gunakan sedikit sahaja dah memadai. Lepas tu kulit akan terasa lebih lembap ♡

Me with my Nivea Creme. By the way, setakat ni tak pernah lagi try krim ni di muka. Hehe. But according to website Nivea, disyorkan untuk letak di muka juga O_o

Bekas yang sangat simple dan vintage ♡ Actually krim ini telah merupakan classic cream daripada Nivea semenjak tahun 1911. Membantu melembapkan dan mengurangkan iritasi kulit selepas menggunakannya.

Krim pelembap ni adalah 60ml. Terdapat juga beberapa saiz lain yang dijual. Boleh didapati di mana-mana farmasi dan pasaraya terdekat anda.


White and love it! 

Pros:
  • Sesuai dengan kulit sensitif skin
  • Bau wangi yang tak kuat sangat
  • Vintage cream and I like it ♡
  • Moisturize your skin
  • Tak rasa berminyak after guna


Cons:
  • Sekiranya menggunakan terlalu banyak, rasa melekit skit kat kulit
  • Bukan dalam bentuk tube. So susah skit nak bawa travel sebab takut tertumpah. But another way boleh transfer dalam travel case sahaja... 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!