Sabtu, 29 April 2017

Vegan No Plain

Masa travel baru-baru ni (nanti saya kongsi cerita)... banyak sangat makan daging. Duduk... makan... makan dan makan. Nak pergi Burger & Lobster punyalah ramai orang berbaris... sigh! So memang tak menyempat.

Lama-lama terasa tekak ni nak makan sayur. Sayur dengan kuantiti yang banyak. Jadi lepas balik dari Pahang, sampai la ke hari ni... Tekak masih rasa nak makan sayur. 

Walaupun saya seorang flexitarian... kadang-kadang boleh jadi vegetarian juga terutama bila dah tahap muak makan daging. Anyway... still berusaha untuk jadi vegetarian tegar. Tapi tak semudah yang disangka, lebih-lebih lagi kalau dah biasa makan daging dari dulu.

Sup sayur untuk dinner malam semalam memandangkan terasa nak makan sesuatu yang 'sayur'. 

Sweet & sour vegetarian chicken. Actually bukan chicken betul pun. Rasa sahaja macam ayam tapi tapi sebenarnya ia adalah tauhu. 

Masakan untuk vegetarian tak ada la rasa plain atau tak sedap. Sebenarnya tersangatlah sedap. Lebih berperisa dan enak. Nak rasa masakan vegetarian yang best? Boleh cuba di Beyond Veggie. 

Fresh teppanyaki dengan lobak jeruk, kacang dan multigrain rice.

Minum bersama jus apple

Mihun goreng dengan tauhu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!