Sabtu, 8 April 2017

Bulan Assignments + Traveling

Sememangnya kepala otak pun kusut sebab sekarang tengah busy mengaudit, lepas tu dengan kerja office yang perlu disiapkan.... mana lagi assignments + kuliah. Argghh!! Tekanan hidup.

Lastly masa tengah stress tu, lebih baik cari tiket murah-murah pergi melancong. Actually dalam fikiran dah ada beberapa tempat nak pergi. Cuma perlukan $$$ yang mencukupi sahaja.

After dapat confirmation daripada Prof Arsiah bahawasanya kami tak perlu apply short term... means July dan August adalah cuti semester. During that time tentu menarik kalau berjalan ke mana-mana.
Tapi ni la masalah saya, kalau saya dan Hafiz pergi berjalan lama... siapa nak jaga miaw di rumah. Tak berapa best sangat kalau miaw kena kurung dalam pet hotel kerana bagi saya... tempat tu tak ada kebebasan. Dikurung berhari-hari, mana lagi dengan kucing lain... Only my last choice la... pet hotel. -_- Yalah... my cat suka jalan-jalan. Tak tahan berkurung.

Anyway, despite having so much assignments... bulan April ni adalah time untuk berjalan! Nyahkan kerja dan assignments(yalah tu). Although this Monday kena take off due to working task... after that akan fly ke seberang with BFF crew members a.k.a jadi guide. Then next week nya lagi pergi sekali lagi for another trip.

Bandung trip this May tak ikut la nampaknya. Sebenarnya ianya adalah class punya trip tapi Mei adalah critical month, therefore lupakan sahaja untuk join the trip. Maybe next time la saya pergi Bandung kot kalau ada bajet lebih. Naik keretapi from Jakarta to Bandung dan jangan lupa berkunjung ke tempat tercantik, Kawah Putih. Stunning view! Rugi siapa tak pergi.

Ogos this year and February next year akan menjadi bulan-bulan yang menarik untuk traveling. Boleh jadi dalam atau luar negara, yang penting cukup $$$. My friend baru balik dari Australia, phew! Cam best saja saya tengok.

Apa-apapun kena buat assignments dulu. Pagi ni harap ada semangat nak buat. -_-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!