Khamis, 16 Februari 2017

We will Miss You, Prof...

15 Februari 2017, dikejutkan dengan berita yang tak diduga... 
13 Februari 2017, baru juga arwah komen dalam Facebook saya. Arwah saja buat lawak sebab gambar tu gambar saya dan Khai pergi ODEC. Kononnya powerwalk...

7 Februari 2017. Itu last arwah WhatsApp saya. Hantar video lawak. Ya... arwah memang peramah orangnya. Suka bergurau, tak pernah tak tegur orang bila berjumpa, rendah diri dan... pendek kata memang baik la. Masa arwah jadi Dekan Fakulti Pertanian Lestari dulu, banyak sumbangan yang beliau telah berikan.

Last sekali saya berjumpa arwah secara live pula... masa karnival tani di Sandakan. Kami sama-sama pergi Sepilok. Saya, arwah Prof dan Tun. Sticker entrance ke Sepilok tu masih ada lagi. Saya lekat di belakang handphone buruk saya ni. Agar saya sentiasa ingat kat arwah. :-)

Tak tertunai hajat arwah nak bawa saya melawat kebun di kampung. Lagi... nak tengok wayang. Punyalah lama dah berjanji, tapi sampai bila-bila pun tak tertunai. Rasa menyesal pun ada sebab dulu arwah selalu turun KK. Tapi saya yang selalu not available nak teman arwah makan dan tengok wayang. 

Dua jam lepas, baru juga arwah update status Facebook. Share memory. Tiba-tiba dalam jam 10AM, Hafiz call saya kata arwah dah meninggal. Mula-mula saya tak percaya. Mustahil. Arwah baru update FB nya. Takkan tiba-tiba dah tak ada? Tapi Allah S.W.T lebih sayangkan arwah.

Angpow raya yang saya dapat dari arwah. Sampai sekarang duit dalam sampul tu saya tak guna lagi. 


Arwah disembahyangkan dan dikuburkan di UPM, Serdang.
Foto kredit Tun

Takziah kepada keluarga arwah Prof Wan Mohamad Wan Othman. We will miss you Prof. :'-(

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!