Sabtu, 23 Julai 2016

Tak Boleh Tidur 0_o and Cerita Panjang

Ingat nak join memancing malam ni tapi nampaknya tak larat dah.... sekarang baring tapi mata tak nak tidur la pula. Kepala otak pula asyik spin lagu yang sama berulang-ulang. Memang macam tu. Selagi lagu tu tak dinyanyikan sampai habis (maksud saya 'dinyanyikan' dalam otak), selagi tu la lagu tu akan terngiang-ngiang di dalam otak kita(science). Jadi caranya, shut it down dengan tidur atau fikir benda lain.

Hrrmmm.... Actually bulan ni paling banyak tengok wayang sebenarnya. Tiga wayang dalam sebulan... Maklumlah, sekarang ni bukan movie bug macam dulu-dulu (dulu siap movie marathon. Lepas satu movie selesai, beli another ticket pula). Tiga wayang dalam masa sebulan tu dah kira banyak la tu. Okaylah. Seminggu after raya, dua movie dalam seminggu. 1st... Tarzan, tengok waktu lunch (errr.... awal sikit dari waktu lunch?? Heee..) Saya bawa tiga orang staff saya terus. Day day day after that, Ghostbuster. Me and my colleague. Kelmarin? Star Trek Beyond pula lagi.

Rating IMDb 6.8/10

Rating IMDb 5.3/10

Rating IMDb 7.8/10

Cerita pasal wayang ni, must-see movies for me ialah genre sci-fi (Star Wars, Gravity, Martian etc,), adventure fantasy (LOTR, Harry Potter etc), super-heroes (Thor, Avengers, Ironman, Green Lantern etc). Based on true story, comedy dan animation pun best juga tapi bengantung dengan cerita la. Taboo movies? Horror, thriller and psyco punya wayang. Tension tengok jadinya!

Okay. Habis pasal wayang. Sekarang pasal $$$ pula. Bagaimana nak cari duit lebih ek? I mean.... untuk bayar yuran. Registration fee dah RM2,000+. Belum lagi bayaran subject. Tiga subjects... 9 jam kredit. Satu jam kredit bersamaan dengan RM350. Kalau 9??? RM350 X 9. Aiyooo... Other than scholarship... rasanya alternative solutions including korek wang simpanan, guna KWSP, ikat perut dan simpan duit gaji, menabung, kerja part time, jual something dalam online. Okay fullstop. How about time management? After kerja, then attend kelas pula lagi lepas tu. Wonderful kan? -_- Actually years ago saya dah buat benda ni... and FULLTIME. Walau bagaimanapun, saya memilih haluan kiri (kerja dulu maksudnya). Challenge accepted!

Masih tak mengantuk lagi... dah 2.27AM. Badan rasa lenguh sebab kerja tadi dari jam 8.00AM to10.00PM. Tugasan lebih sikit la katakan... Then balik rumah, ada Si Kecil pula tengah bermain dengan Hafiz. Terhibur juga hati :-). Next week full blast from AM to PM. My BFF datang dari Johor, ingat nak berjumpa. Tapi flight dia sampai lewat. That time jugalah hari-hari yang termat sibuk. Di sini boleh la menggunakan skill dalam pengurusan masa. The best way... korbankan masa anda. The best way untuk diri sendiri tapi bukan untuk orang lain? 'Lantaklah, aku nak rehat kat umah'.

Aaa.... cerita Taylor Swift gaduh ngan Kayne West + Kim Kardashian gara-gara lirik lagu? Boleh dijadikan cerita but tabloid please don't highlight it too much la. Banyak lagi benda penting yang boleh di point out seperti... kebuluran di Somalia, climate change, say no to cigar... bla bla bla bla... Apa boleh buat... Kim Kardashian mau cari makan. Dia dapat duit, magazine dapat duit, kita pula bergaduh sesama sendiri (team TayTay and team Kim K) + habis duit dan masa. Honestly, saya pun tak tau kenapa keluarga Kardashian ni boleh jadi famos dan menjadi poh-jaan ramai. Botox, xxx tape, pakai baju macam tak pakai baju, tayang @$$ sana sini, transgender, materialistic, glam chasing etc. Pun ramai juga orang adore. (By the way, Kendall sangat cantik).

Topik apa lagi? Haters gonna hate? Perhaps next time boleh cerita sikit la berkenaan haters @ super jealous @ so-much-to-hate @ 'want to be me'? Untuk tambahan, boleh masukkan sekali berkenaan how to deal with this kind of people.

Issshhh.... nak tidur. Nanti pagi nak bangun awal, kemas rumah, cuci kain segala lagi.

Bubye.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!