Sabtu, 2 Julai 2016

Cara Melanggan Astro Best / First

P/S - (Update 15 Mac 2018) Sekarang cara nak melanggan dah lain. Dah tak boleh guna yang ni dah. Untuk updated version, boleh klik link ini.

Website Astro Malaysia.

Kepada yang tak sempat nak tengok wayang di cinema atau yang teringin nak tengok wayang syok, boleh melanggan Astro Best / First pada setiap bulan. Bayaran langganan amat berpatutan, bermula dari RM10.60 sahaja dan anda boleh tengok wayang sampai puas.

Cara melanggannya senang sahaja. Ikuti langkah ini:

1. Masuk ke Astro service portal channel 200.

2. Pilih Astro First (wayang local atau bahasa lain-lain) atau Astro Best (Hollywood). Kalau dah pilih, tekan butang OK.

3. Pilih wayang mana satu, then tekan butang OK

4. Siapa punya akaun Astro kena SMS kod yang tertera dalam skrin dan hantar ke 32999. Lepas tu akan dapat SMS dari Astro memaklumkan Astro Best / First dah activate. Rujuk channel langganan di dalam SMS yang diberikan. 

P/S - (Update 15 Mac 2018) Sekarang cara nak melanggan dah lain. Dah tak boleh guna yang ni dah. Untuk updated version, boleh klik link ini.

9 ulasan:

  1. Tapi skang da lain... Tak user friendly la.. bila masuk 202.. hanya Ada langgan, promosi ,akaun anda , Dan go shop... Da explore..x jumpa ..mmg susah.. Astro da mmg terkenal cekik darah Dan slow... Interface Makin bodo

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betol. Dah lain da. sy pun pening gak nak cari channel utk langgan tu

      Padam
  2. Ahaa tention betul.. nak tgok ceta m nasir tu 😂

    BalasPadam
  3. Salam kak, boleh ke kalau saya sms guna nombor saya. Tapi pemegang akaun astro nombor mak saya? Terima kasih

    BalasPadam
  4. Nk beli movie astro firts g ke channel 480

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq sgt2..ASTRO BEST g ke channel 481..rasa marah sggh cari cara nk beli..astro tulis go to channel 200..smo tahun dpn pun x jumpa kalo duk cari kat 200 je..grrrrr

      Padam
  5. tu astro first org duk cakap astro best...apa laaa

    BalasPadam
  6. Astro first g 480...astro best g 481...

    BalasPadam

Terima kasih!