Isnin, 18 April 2016

Menunggu Ikan....

Macam biasalah kalau setiap malam Sabtu, ada masa terluang mesti turun ke jeti pergi ikut memancing sekali dengan yang lain. Yalah... dari duduk di rumah, baik pergi memancing lagi best. 

Tapi malam tu memang duduk tunggu ikan sangkut di mata kail sahajalah. Sebab air surut, jadi ikan agak kurang. Sebelum tu jom saya bagi basic tips memancing yang mum saya bagi kat saya:

"Kalau air surut, ikan berenang ke tengah laut. Kalau air pasang, ikan ada juga di tepian"

Jadi kalau air tengah surut, pandai-pandailah buang pancing jauh sikit. Kalau tak... susah nak dapat ikan. Macam baru-baru ni... Wuuu... lenguh badan menunggu ikan. Dapat ikan pun satu dua ekor sahaja. Mana tak... air surut -_-

Kat rumah menunggu kena jemput nak pergi memancing. Main dengan Si Hitam yang manja

Kuorum pancing pun tak ramai sebab ada yang pergi outstation. Deii...

Tapi pemandangan tetap cantik malam tu

Bulan waxing gibbous pun cantik


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!