Ahad, 20 Mac 2016

Not So That Innocent

Baca ayat Si Innocent memang tak boleh blah. Kind, lovable kononnya. Unfortunely, Si Innocent tertinggal perkataan 'sorry'. Aiyooo.... the most important word ohhh... Kalau Si Innocent betul-betul respect kehidupan orang lain la... Kan? Kan?

Info yang diberikan juga nampak tak berapa tepat. Kononnya nak bagi opinion tapi bila baca balik, seems like no opinion at all. It is more to.... errr... useless info. Contohnya: 'I failed international relation'. Opinion atau info? Budak-budak pun tau jawapannya.

Haiyaaa... lastly yang tanggung segala problem ni saya jugalah. Bukan Si Innocent pun yang tanggung. 

Yang sorang tu 'innocent la sangat'. Yang sorang lagi dulu dah pernah kena tipu oleh Si Innocent, sekarang nak percaya balik kat orang gitu?  Aiyoyooo... last-last saya la mangsa. Mangsa. Mangsa.... Haiyooo.... itulah kalau tak pandai faham keadaan orang lain.

By the way, tidaklah pula saya terfikir Si Mangsa tu bertindak seperti yang Si Innocent jangkakan. Cuma... haiyyaaa.... ayat tu kalau nak reka, agak-agaklah wahai Si Mangsa. Jangan memerangkap diri sendiri. Nilah akibatnya kalau terlalu puitis. Ayat tak boleh nak blah.

-
-
-
-
-
-
Fening ana..

P/S - Jika orang bertanya dalam Bahasa Melayu... jawablah dalam Bahasa Melayu. Jangan pula dijawab dalam Bahasa Inggeris. Nampak sangat ke eksyenan nya. Dah la menyusahkan hidup orang, minta maaf pun taarrakk. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!