Jumaat, 29 Januari 2016

Celebrate Birthday dengan Ayam Teriyaki Black Paper

Happy birthday (belated -_-) to my office mate, Dewi. Kononnya celebrate birthday di Kenny Rogers....

Walaupun masakan Barat bukanlah my number one favorite.... tetapi banyak-banyak restoran Western yang paling saya suka adalah Kenny Rogers Roasters, cawangan 1Borneo kerana ayamnya juicy, less fat.... sos BBQ yang enak dan ada air yang boleh refill. 

Tengah pusing-pusing tak tau nak makan mana, akhirnya makan di Restoran Kenny Rogers bersama my friend, Dewi. Actually birthday dia dah dua hari yang lepas. Ada kesempatan keluar rehat, saya ajak Dewi keluar. Terus kiranya nak celebrate birthday. 

So.... ehmmm.. ya. Kebetulan ada promo menu baharu sempena CNY tahun ni. Ayam Black Paper and Teriyaki Sauce. Saya agak kureng sikit kalau black paper but this one... oh-so-yummy. Less black paper... more to Teriyaki (ada rasa manis-manis sikit). Makan dengan sos cili, chunky vege, fresh fruit dan choco muffin... memang sedap. Yang special tentang ayam ni bukan setakat sos yang sedap, tetapi only available di bahagian ayam yang paling sedap... bahagian paha. Wuhhuuu!

Sebelum tamat promotion, rasa nak makan lagi ayam Teriyaki sauce ni!

Actually saya tak minta side dish macaroni, tapi memandangkan waiter dah salah letak... anggap sebagai rezeki tambahan. Mereka terus mohon maaf dan bagi my fresh fruit. ^^ I like their service here. Very friendly!

Jom makan ayam!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!