Rabu, 2 Disember 2015

Nak Rehat Sebentar ^^

Memang tak dapat dinafikan... sepanjang enam hari ni, memang gila-gila punya pack jadual. Tidur pun tak berapa cukup, banyak travel sana sini (by road), makan pun tak ikut time yang betul dan bla bla bla... ☆_☆

Jadi dengan sukacitanya saya ingat nak amik cuti esok. Nak buat kerja rumah yang tertangguh (kusut memikirnya kain yang perlu dibasuh. Argghh!), nak iron baju, nak jalan-jalan, nak shopping (or else... window shopping sahaja pun), nak pergi saloon etc etc etc!!! By the way, lepas dari duty tadi, suddenly bersin banyak kali. And I realize that.... saya dah terkena selsema! Memang confirm jadi macam ni kalau tidur dan rehat tak berapa cukup. ☆___☆ Nak buat macam mana kan. 

Walau bagaimanapun, hati tak gusar. Kerana the best thing ada di rumah. Wo de xiao mao yang nakal dan semestinya sejambak bunga ros pink dan putih yang saya dapat. Rumah pun jadi wangi semerbak dan nampak colorful. 

Wanita sejati adalah wanita yang sukakan bunga. Siapa yang tak sukakan bunga ros kan? Bunga yang sangat cantik dan romantik. By the way, white rose represents pure love dan pink rose pula cinta yang sweet. Jadi putih + pink adalah kombinasi yang sesuai. 

Walaupun esok nak bercuti, (Thank you Syahrul. Tolong ganti saya esok!)... tetap tak boleh bangun lewat. Entahlah. Dah biasa kot. Tak lah tengahari baru nak bangun. Tak manis orang perempuan bangun lambat actually (cheeyyy... dah start cerita lain). Yalah. Kalau orang dulu-dulu kata, macam mana nak kahwin kalau bangun pun lambat. Itu kata orang tua-tua la.

Roses for me! Taaadaaa!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
So I hope no more like this la esok. Nak rehat betul-betul ni. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!