Jumaat, 20 November 2015

Kumpul Duit : Tabung Pi Oversea

Oleh kerana tahun hadapan dah ada plan nak ke luar negara lagi, jadi persediaan tu perlu ada juga. Kalau tak ada duit macam mana nak pergi.

Yang ni bukan official visit tapi lebih kepada sendiri punya plan la. Now everyone can fly maa... Just
grab cheap flight ticket at Air Asia, jangan lupa renew passport di UTC.... lepas tu dah okay dah. Second stage, cari hotel berkualiti tapi dengan harga yang murah serta dekat dengan kemudahan, then Google out tempat menarik yang perlu dilawati. 

Tapi yang paling penting adalah, mesti ada duit. Nanti tak boleh nak shopping atau bayar tambang pula. Kad kredit mesti standby juga in case kalau ada apa-apa perkara berlaku. Baiklah. Currency pun tak berapa baik masa ni. Kena kumpul duit lebih sikit. Menabung at least RM1 pun dah okay. Tujuan saya mengumpul duit dalam tabung ni (sebenarnya adalah kole.... bukan tabung betul), nak buat backup untuk belanja di sana nanti. Terpulang la berapa ringgit nanti saya dapat kumpul, tu la yang akan digunakan bila disana nanti. Of course la ada backup duit lain.... tapi kalau dapat pakai duit yang ni saja lagi best. ^^ 

Seronok travel ni. Tengok culture dan life orang lain yang berbeza dari negara kita. Bila lagi nak travel kalau bukan di waktu sekarang. :-) Jangan lupa belajar bahasa asing! Sangat berguna tau.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!