Sabtu, 10 Oktober 2015

Rindu Makanan Penang

Arrghhh!!! Betapa rindunya nak makan makanan yang ada kat Penang. Pasembur... sotong kangkung... KERANG BAKAR.... jeruk buah-buahan etc. Harrrrhh!!!

Bila ke Penang, tak salah kalau tak makan semua tu. Kepada yang berkunjung ke Penang, jangan lepaskan peluang untuk makan masakan Penang. Bagi saya, antara negeri yang mempunyai variety of food yang sedap-sedap belaka, tentulah Pulau Pinang. Next one is Melaka (asam pedas, ikan masin dan cendawan masak sup. Arrrgghh! Laparnya).

Walaupun sekarang saya dah tak berapa kuat makan macam dulu lagi (entah kenapa), tapi saya still kipas-susah-mati makanan. Yang penting, sambil makan, sambil menikmati makanan tersebut. Setelah menikmati, tentu puas hati.

KERANG BAKAR

PASEMBUR

SOTONG KANGKUNG & SOTONG PANGGANG

LAKSA PENANG

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!