Rabu, 21 Oktober 2015

Bilis yang Gembira

Orang office ada pelihara ikan dan ianya adalah ikan bilis. Hari-hari saya naik ke tingkat atas untuk bertanya khabar ikan. Sebelum ni yang lain pun ada pelihara juga tapi mati. Sedih :'-(

Yang ni kira survivor la ni. Cuma tak best nampak ikan tu hidup dalam balang bulat yang hanya ada batu-batu berwarna hijau. Balang tu taklah kecil sangat. Cuma rasa.... mmmm... ada yang kurang. Filter? Hiasan? Dan akuarium yang lebih besar?

Setelah menyimpan niat yang lama nak membeli filter akuarium (supaya tak balik-balik tukar air), maka saya dan Khai pun pergi ke 1Borneo untuk tunaikan hajat. Cek punya cek, ngam orang kedai ikan tu ada jual akuarium secondhand. Punyalah best! Dapat saiz yang besar sikit dengan harga RM15 sahaja. ☆_☆ Harga sebenar (firsthand adalah RM40). Memang best la. Jadi boleh add on beli sedikit hiasan dan filter.

Sampai office terus susun atur akuarium baharu, khas untuk para bilis. Khai pandai hias akuarium sebab kat rumah dia pun ada akuarium yang lagi canggih.

Dalam masa beberapa minit, interior akuarium pun selesai. Dan hasilnya:

Taaadaaaa!!! Kini bilis dah ada rumah baharu. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!