Sabtu, 3 Januari 2015

Rumah Baharu Kami ♥

Selamat menyambut Maulidur Rasul kepada umat Islam di seluruh dunia. Dan selamat bercuti semua. ^^

Hari ni dah 3hb Januari. Sebenarnya dah pindah ke rumah baharu pada awal pagi 1hb Januari lagi. Ada yang best... dan ada yang tak best. Yang bestnya dapat merasa suasana baharu. Tempat kerja pun dekat ngan rumah dan nampak tenang saja tengok segalanya dalam keadaan kemas (rumah tak banyak barang). Yang tak bestnya, rindu mum and kucing. Lorrrr...... :'(

Kebetulan hari ni kawan sekerja kahwin. Ingat nak pergi tengahari ni. Sekarang tengah rehat dulu selepas mencuci kain, mengemas baju, kemas rumah dan bla bla bla.

Ahah! Bila ingat balik.... makanan pertama yang saya masak di rumah ni adalah.... jeng jeng jeng! Nasi goreng ayam!! Alahai simple nya masakan. Yalah. Di rumah pun kami dua orang saja. Tak kisah sangat la nak makan apa.

By the way.... sedikit gambaran rumah. Tema warna adalah purple + latte dan coklat. Dapur pula warna kehijauan + coklat (unsur kayu). 

Sebenarnya tak complete lagi barang-barang dalam rumah ni. Lepas ni kalau ada rezeki ingat nak buat kabinet dapur dan TV. Then nak tambah drawer di bawah tangga. Lain-lain dah okay kot. Cuma nak menanam di belakang rumah dan hias sedikit pokok di area garaj. ^^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!