Isnin, 3 November 2014

Welcome Dear November

Antara bulan-bulan yang paling sibuk adalah bulan November. Walau sibuk macam mana pula, tetap ada masa bersama-sama keluarga. :-)

Kelmarin amik Hafiz di airport. Yalah Baru balik outstation. Nasib baik saya tak ikut. Kalau tak.... confirm dah jalan-jalan terus. Hehehe....

Dah amik Hafiz, kami balik rumah sekejap. Konon nak amik kunci rumah yang satu lagi. Rupanya dah memang kunci tu dalam dashboard kereta. Ciiitt! Tapi tak apa. Hafiz boleh keluarkan bagasi dia dulu. 

Mula-mula nak survey perabot di kedai perabot berhampiran. Sekarang Chan Furniture ada buat promosi. Dengan perabot display sekali kena jual. Boleh dapat banyak barang dengan harga murah di sana. Selain tu terus tengok kedai perabot lain juga. Sebenarnya berkenan dengan sofa L shape siap ada stool yang boleh dikeluarkan dari dalam sofa. Harga pun berpatutan. In Shaa Allah jadi kot amik yang tu. Kusyen pun empuk. Best!

Dah penat survey, kami singgah rumah kejap. Tengok apa benda yang boleh dibuat. Apa yang membuatkan saya gembira? Kawasan tu banyak kucing. Kucing siam tidur atas rumput ada, kucing jantan besar pun ada.... macam-macam lagi la. Gembira + seronok.

Then pergi makan kat Salut Seafood Restaurant. Teragak nak makan ikan steam. Akhirnya makan juga. Menu ikan merah masak steam, kerang masak halia, sayur pucuk paku dan softshell crab. Kali ni tak ada udang. 

Makan seafood adalah hari yang amat bahagia buat saya. Seafood adalah segala-galanya. 

Kebetulan pemandangan masa tu sangat cantik. Sunset yang jingga, siap ada burung bangau terbang pulang lagi. Ceewah! Mood romantik sebentar.  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!