Selasa, 25 November 2014

Majlis Kemuncak Sambutan Tahun ke 20 UMS : My Perspective

Selamat ulang tahun ke 20 Universiti Malaysia Sabah!

Memang tak dinafikan.... masa sangat pack pada hari itu. Bermula dari pagi sampai petang, lewat petang tu baru sempat masuk office. Apa-apa pun, kami semua tetap menjalankan tugas dengan baik!

Malam tu sambutan tahun ke 20 UMS di Kompleks Dewan Kuliah Ke-2. Masa tu juga ada penutupan Tamu Gadang tapi saya tak dapat pergi yang tu. 

Ramai tetamu kehormat yang hadir seperti, Tun Datuk Seri Panglima Haji Juhar Bin Haji Mahiruddin, (TYT Sabah) dan Toh Puan Hajah Norlidah Binti Tan Sri Datuk R.M Jasni, YABhg Tun Datuk Seri Panglima Sakaran Dandai dan Toh Puan Hajah Siti Rukaiyah Panglima Abdullah, Tun Dato' Seri Zaki Bin Tun Azmi, ahli-ahli Lembaga Pengarah UMS, serta pegawai-pegawai utama UMS.

Majlis bermula dengan pertunjukan bunga api yang sangat cantik. Lepas tu sesi bergambar dan acara diteruskan di dalam kompleks dewan kuliah ke-2. Kemuncak sambutan adalah dengan perasmian coffee table book, memotong kek (berbentuk bangunan UMS) dan tayangan video 20 tahun UMS. 

Setelah keberangkatan TYT dan Toh Puan, sekali lagi percikan bunga api dapat dilihat dengan jelas di udara. Sangat indah! ^^ Tahniah team bunga api!

Yang bestnya masa majlis ini berlangsung, kami dapat bersua muka dengan ramai tetamu kehormat yang hadir ^^. Yalah. Bukan selalu kita dapat berjumpa mereka. Bersembang selama beberapa minit pun dah cukup bermakna buat kami. 

Happy birthday UMS! Teruskan perjuangan! Sentiasa maju ke hadapan. In Shaa Allah!. 

Bertekad cemerlang!

Kredit foto: Prof Vincent

Tuan Yang Terutama Negeri Sabah bersama Toh Puan bersama dif-dif kehormat yang lain

Makan malam ^^Bunga api yang sangat cantik. Tahniah team bunga api! Foto kredit : Piko

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!