Ahad, 23 November 2014

Konvokesyen UMS ke - 16 : My Perspective

Penutup bulan November dihiasi dengan Konvokesyen UMS kali ke -16 yang bertempat di Dewan Canselor Universiti Malaysia Sabah.

Tahun ni saya bertugas di Bilik Persalinan VVIP, berbeza dengan tahun-tahun sebelumnya iaitu di lobi VVIP. Tapi tak banyak beza juga sebenarnya. Hehe. Kawan-kawan yang lain pun ada juga yang berubah tempat bertugas. Oh ya. Konvo UMS kali ni berlangsung pada 22-24 November 2014.

Perasmian Tamu Gadang diadakan awal iaitu pada 19 November di Padang Kawad UMS. Kali ni artis tanah air iaitu Dato' Nash tampil membuat persembahan. Sempat juga saya berjumpa dengan beliau di hotel semasa menunggu ketibaan Tun. Yalah. Siapa tak kenal Nash kan? ^^ Tapi sayang tak sempat amik gambar bersama.

Masa kat Tamu Gadang sempat lagi jumpa my childhood friend, Ija! Ada dia buka gerai kat sana. Yeah! Tahun ni gerai di Tamu mempunyai lebih banyak pilihan. Ada burger bakar, sayap ayam panggang, tudung dan lain-lain yang dijual dengan harga berpatutan. Shawl boleh dapat harga RM7 sahaja. Mata pun rambang juga tengok banyak benda kena jual ni. Tak boleh jadi betul la.

Tinggal esok sahaja konvo berlangsung. Kami semua berharap konvo kali ini berjalan dengan lancar. Semoga berjaya team urusetia konvo! Ramai juga yang lenguh kaki berdiri. Maka akan penuhlah kedai urut kaki dan spa lepas ni. Hehehe....

P/S - Dah tengok Hunger Game: Mockingjay Part 1? Waiting for Part 2 yang akan keluar next year!

Masa perasmian Tamu Gadang. Maaf la gambar kurang clear

With my bestie

TYT, Toh Puan dan Datuk VC dalam pelancaran biografi TYT

Tahniah mahasiswa/i UMS yang kini bergelar alumni UMS!

Tahniah sekali lagi ^^


Bilik persalinan VVIP

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!