Khamis, 27 November 2014

Jom Jogging di UMS!

Memang benar. Kalau kita rajin beriadah... fikiran jadi cergas. Tidur pun selesa sahaja. Lagipun, tentulah badan akan jarang diserang penyakit dan budaya hidup juga berubah ke arah lebih sihat.

Kepada kakitangan dan pelajar UMS, jom kita jogging beramai-ramai di kawasan UMS.

Ada banyak tempat jogging yang menarik. The best area bagi saya adalah di ODEC (tepi pantai). Kalau saya... turun sahaja dari bangunan Canselori, terus lalu kat Institut Penyelidikan Marin Borneo (IPMB), terus menuju ke ODEC. Boleh bersantai sebentar di tepi pantai sambil melihat matahari terbenam. Ramai juga pengunjung ke sana pada waktu petang, tak kira warga UMS ataupun orang awam.

Kalau tak nak jogging, berjalan kaki (macam bersiar-siar) pun okay juga. 

Selain itu, kalau nak jogging menuju ke Puncak ataupun di stadium sukan UMS adalah tempat alternatif yang biasa dikunjungi. UMS terkenal dengan keindahan semulajadinya, lebih tepat dikenali sebagai universiti EcoCampus. Oleh itu, anda tidak akan sesekali berasa bosan beriadah di kawasan UMS. 

Tidak perlu lakukan setiap hari. Tiga hari sekali pada hari bekerja dah memadai. Lagi best kalau bawa ramai teman. ^^

Selamat mencuba.

Pemandangan sunset yang cantik di ODEC

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!