Ahad, 16 November 2014

10 Kelebihan Wanita Tinggi

Wanita yang rendah atau tinggi.... masing-masing ada kekurangan dan kelebihan. Tapi kali ini saya ingin menulis mengenai wanita tinggi sahaja :-)

Nah! Jom kita baca apa kelebihan menjadi wanita yang tinggi.

1. Boleh bergaya dengan busana fesyen
Kalau nak jadi model pun kena cari wanita yang tinggi untuk memperagakan fesyen. Pakaian kebanyakannya nampak cantik apabila digayakan oleh mereka.. Nampak lebih seksi dan menarik terutama apabila memakai slimfit jeans, maxi dress atau jubah..You own the style bebeh!

Kendall Jenner in fit jeans. Tinggi Kendall adalah 178CM

2. Berat sama tapi tak nampak gemuk
Orang yang rendah mempunyai berat 60KG akan nampak berisi berbanding orang yang tinggi yang beratnya sama juga 60KG. Satu kelebihan buat mereka yang tinggi. 

3. Tak perlukan pertolongan untuk capai benda tinggi
Senang nak amik barang atas almari. Tak perlu panjat kerusi bagai. Kalau orang lain minta tolong ambilkan barang pun dengan senang hati mereka yang tinggi ini dapat membantu. Contoh paling sesuai pramugari kena cari orang yang tinggi sebab salah satunya senang nak bantu amikkan barang on overhead compartment. Dan yang pasti, tentunya nampak cantik dan high class. 

4. Sukan memerlukan orang yang tinggi
Nak main volleyball, bola jaring, berenang dan sebagainya... salah satu kriteria utama adalah ketinggian.

5. Walaupun tak bersukan, orang tetap assume kita pandai bersukan
Semestinya orang akan bertanya, "main bola jaring tak?", main "volleyball tak?" Hanya disebabkan ketinggian yang ada. 

6. Kaki panjang yang seksi
Siapa yang tak nak berkaki panjang? Nampak lebih seksi dan menjadi pujaan ramai.

7. Sepadan dengan lelaki yang tinggi
Wanita yang tinggi dengan lelaki tinggi pasti nampak sepadan. 

My favorite Kendall Jenner in high heels.

8. Tak perlu risau tentang kasut dan high heels.
Kebanyakan wanita yang tinggi mempunyai saiz kasut yang lebih besar seperti saiz 8 ke atas. Saiz begini biasanya banyak stok kat kedai. Tak perlu bersaing dengan wanita yang memakai saiz kasut 5. Selain itu, tak perlu risau nampak rendah kalau tak pakai high heels. Tak pakai pun tak apa. Tapi.... kalau dah pakai heels 4 inci, phewiitt! Tentunya terasa seperti seorang model. 

9. Senang nak tengok konsert atau live show
Berdiri kat barisan belakang pun still nampak view atas pentas. Tak perlu khuatir apa-apa.

10. Tak senang kena buli
Bila tengok orang tu lagi tinggi dan lebih besar, memang terus batal niat nak membuli.

P/S - Errr...... tinggi saya 5' 5''. Tak tinggi dan tak rendah. :-)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!