Jumaat, 18 Julai 2014

Tears are the Silent Language of Grief...

Pagi tadi baru dikejutkan dengan satu lagi tragedi yang menimpa rakyat Malaysia iaitu tragedi MH17. But the most tragic yang menyelubungi kami adalah one of our lecturer juga salah seorang penumpang kepada kapal tersebut. 

Awal pagi tadi we tried to call MAS and asked sama ada our lecturer ada terkandung dalam senarai nama penumpang MH17. And then the officer said yes. Masa tu my heart beat macam stop sekejap. But then pegawai MAS tu kata buat masa ini tak boleh sahkan dahulu sama ada beliau telah menaiki pesawat walaupun nama memang ada dalam booking list. 

That afternoon.... The university has released the press statement after all have been confirmed. Warga UMS mengucapkan takziah kepada seluruh keluarga penumpang MH17. This is another horrific accident after MH370 for this year. 

Saya ada juga tengok akaun Facebook dan terkejut kerana rupanya salah seorang penumpang MH17 yang lain juga merupakan senior kepada one of our medical lecturers semasa beliau mengambil PhD di UKM. Terngiang-ngiang dalam fikiran saya.... ada yang nak balik kampung beraya bersama-sama keluarga. Ada yang ingin berjumpa sanak saudara yang dirindui. Tapi semua ini ketentuan Allah S.W.T.

Baru sahaja kelmarin saya dan kawan sekerja bercerita tentang rakan yang melancong ke Amsterdam.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!