Khamis, 12 Jun 2014

Seriously Annoying : Nombor Suka Potong Kredit

Yeap. My mum selalu complain kredit handphone dia selalu kena potong. Sekali potong dalam RM2.50. Biasanya akan kena potong dua kali sehari. Reload RM30, selang beberapa hari dah habis.

Dah try disable advertisment la, ubah MMS setting la... apa la, tapi still kredit kena potong. Saya pun search la dalam internet macam mana nak disable bendalah ni. Rupa-rupanya ramai lagi yang dah kena! Memang teruk la iklan tu. Kaut keuntungan orang dengan cara potong kredit, padahal orang tak langgan pun.

Jadi untuk stopkan iklan tu, masuk ke dalam handphone, boleh taip STOPMMS / STOPALL dan hantar ke nombor tersebut. Contohnya STOPMMS (send to 39336 atau 36669 atau 33060 atau 39611) atau STOP ALL (send to 22022).

Lepas tu akan ada reply dari iklan-iklan ni, bagitau langganan MMS dah diberhentikan.


Selamat mencuba :-)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!