Khamis, 22 Mei 2014

Bunga Ros Lagi :-3

Yai! Dapat bunga ros lagi.

Siapa yang tak minat bunga? Perempuan dan bunga tak boleh dipisahkan. Bila dapat satu jambak lagi, nah! Mata bersinar-sinar. ★_★

Yeap. Kebanyakan bunga yang diterima adalah fresh flowers. Lepas tu saya akan keringkan dan simpan kat bilik. Until now, my nose getting more sensitive jadi sesetengahnya saya kena remove.... :'-( Bukan tak hargai pemberian tapi kalau nak letak kat ruang tamu dah tak ada tempat. Letak di bilik, my hidung jadi sakitttt. Haaarrr.... Mum kira nak buang semua masa kemas bilik hari tu tapi saya insist tak nak remove the one special roses. From Hafiz. Eeee.... nak gaduh ngan mummy dah. Lastly mum kena mengalah. Yeah! So I still have satu jambak bunga yang saya sayang. ^o^

Bila kira-kira balik, cam banyak juga bunga saya dapat. All of the flowers saya abadikan dalam gambar la. Antara bunga favorite saya adalah ros, lili dan carnation. 

Tahukah anda perbezaan memberi bunga fresh dan bunga plastik? Fresh flowers adalah simbol kejujuran cinta manakala bunga palsu adalah cinta yang palsu. Tapi kalau bunga plastik ni tahan lama simpan. Jadi macam mana tu? Hehe.

Walaubagaimanapun, berdasarkan dari pengalaman saya.... bila kita terima bunga, orang yang paling excited adalah orang di sekeliling kita. They will be happy for us, bersorak kegembiraan dan suasana terus jadi meriah. Betul ni. Tak tipu :-b

So after this I hope I will get more flowers sebab saya suka bunga. Willing to spend money to plant lots of bunga. Besides bunga, I also like cactus. However, dua kaktus saya telah berhambur akibat kucing korek dengan sesuka hatinya. Tak tau apa penyakit nak membuang kat sana pula. Habis kaktus menjadi mangsa. Heiiiya!! Bikin marah. And yang lagi cam best tapi tak best, my cat juga suka duduk atas pasu anak kaktus dan menyebabkan anak kaktus saya rosak!!! So I bought  small pagar untuk letak atas pasu kaktus supaya kucing tak duduk sana lagi.

Okay. End. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!