Rabu, 16 April 2014

Sikki Sikki

Hehe. Sebenarnya sikki sikki tu meaning dia sikit-sikit la. Cuma ni ayat special. Haha. Ada international student baru belajar cakap Malay. Tapi dia tulis dalam slide, ejaan dia macam tu pula. Tapi best la bengkel hari ni. Fun sangat!

I love Penang dan akan selalu ke sana juga nanti with Hafiz ^^ Yeah!

Tak kisah siapa yang baca saya punya blog, I welcome all of you. Kepada yang enjoy baca, thank you very much! ^^ 

.
.
.
.
.

Hrrrrmmmmm.... nak ceta apa ek.


Okaylah. Sebenarnya baru tengok countdown application yang saya installed dalam handphone. Rupanya majlis dah tak lama lagi akan berlangsung! Dengar berita pagi ni my lecturer from Sekolah Perubatan baru meninggal semalam. Agak terkejut juga dengar. Dulu beliau selalu ceta ngan saya dan suka belanja saya. Bulan ni memang agak stress. Tambahan lagi dengan....tak nak cakap. Allah bless me. Amin.

Okay sambung ceta majlis. Setakat ni semua persiapan dah hampir sempurna. Tinggal sikki sikki saja lagi nak diuruskan. Alhamdulillah. List tetamu dah okay dan surely akan jemput my friends yang still with me dari dahulu hingga sekarang. ^^ Hoho. Kawan-kawan from SPU, beloved lecturers, kawan-kawan Canselori, Bendahari, PKPP dan lain-lain. Tak lupa juga kengkawan masa belajar di UiTM dulu... kawan sekolah menengah dan rendah. Rindu nak jumpa. ^^

Walaupun sekarang ni ada rasa nervous sikki sikki... harapan saya pada majlis itu semua akan berjalan lancar. :-) Saya dah jumpa ngan keluarga Hafiz yang sebelah mum. Pak Lang, Mak Lang, Acu, MinMin dan lain-lain. So far semua okay. 

Pas ni nak belajar masak kari yang best. Ni la kelemahan saya. Sebab kari bukan kegemaran saya (kecuali ikan kari), jadi saya jarang masak style tu. Hari tu try buat acar timun masak kari... hadddeeiii fail!! -_- ni semua adek punya pasal. Hafiz suka makan kari. Biasa tu... ada mix Penang. Memang suka kari. So kena pandai masak kari juga! Jia you jia you!

Dua tiga hari ni suka ceta hal yang lebih soul soul sikki. Hahaha. (Ceta apa yang ada dalam hati). Ntah dari mana saya dapat perkataan tu. Talking about friendship.... yes. I love my friends. Walaupun semuanya dah berubah... but friendship will never end.

Nanti sambung.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!