Khamis, 10 April 2014

Perasaan Naik Kapal Terbang Dahulu dan Sekarang

Eating mushroom soup while waiting for departure. :-)

Cara-cara untuk mengelakkan sakit kepala otak.... baik jalan-jalan ke luar negeri... teragak nak pergi Kuala Lumpur... jadi teruskanlah niat.

First time sekali saya ke Kuala Lumpur... hrrrmmm.... rasanya tahun 1996 kot. Baru darjah tiga. Hahaha. Masa tu pergi dengan family. Masa sampai ke KL cam best saja. Excited. Jalan ke Zoo Negara, bergambar dekat menara Kuala Lumpur.... etc. Bila balik Sabah, ceta ngan kawan-kawan. Yalah... itu dulu.

Dulu jarang dapat naik kapal terbang. Tiket mahal... siapa yang ke luar negeri dah rasa cam best. Sekarang ni sesiapa pun boleh pergi melancong. Ada banyak penerbangan yang boleh dipilih. Selain tu, lagi banyak destinasi yang boleh dilawati. Yalah.... zaman makin maju... manusia makin advance. Bebudak sekarang dah boleh travel sendiri. Kalau dulu... tak berapa nak berani.

Actually travel alone ni best juga. Tak ada banyak benda yang perlu dirisau. Risau keadaan diri sendiri sahaja. Haha. Lepas ni agak nak terus jalan-jalan. Mungkin ke Negeri Sembilan, Pahang atau Selangor. (Mungkin....)

Okay la kot.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!