Ahad, 9 Mac 2014

Duduk Makan Rojak Buah dan Bla Bla Bla

Sekarang tengah duduk lepak solo makan rojak buah di Lucy's Kitchen at 88 marketplace, Kepayan. Actually tunggu Hafiz...

Gempar dengan kejadian pesawat MAS Boeing yang suddenly hilang dari radar. Kebanyakan siaran TV memaparkan berita yang sama. Begitu juga siaran radio. I just hope they are all safe. :-(

Actually tadi terpikat ngan satu orang wanita ni. Bukan tepikat jatuh cinta... tapi terpikat ngan personalitinya. Tengahari tadi makan di Sri Keningau. Then terpandang seorang wanita yang berjubah dan tudung labuh. Not just that. Dia juga memakai purdah. So muka dia tak berapa nampak.Bila dia tiba di meja makan, dia turunkan purdah tu. Saya tengok, MasyaAllah... she is so beautiful. Flawless skin, fair dan nampak bersopan santun. So I asked Hafiz if one day can I be like her? Sebenarnya saya jealous dan terfikir.... kenapalah dari dulu saya tak macam tu. Women with hijab are so beautiful dan lebih terpelihara. 

Hari ni dah uruskan beberapa perkara untuk persiapan majlis nanti. I intend to add on manik dan labuchi di baju saya to make it shining-shining la. I love sewing tapi lebih kepada menjahit manik. My mum pandai buat baju. And I learn from her. Walaupun buat tukang belut memang fail berabis, at least I still know how to pasang manik.

Yesterday mama anda abah Hafiz datang. Jadi lepas ni boleh dah proceed banyak perkara. I am so grateful sebab semuanya berjalan dengan lancar. ^^ We are one step ahead and hoping for bright bright wonderful days to come.

Yeap. Tomorrow dah fly ke Labuan. Bit dup dap dup dap juga sebab kes kapal terbang hilang. Harap semuanya akan okay. Plus... 17th March also akan fly juga. Phew!!!

What a beautiful world. Suddenly terfikir ceta hidup zaman dulu....
.
.
Yeah. I never regret of my life. Whatever or whomever never happy with me is not my business. Saya tak hidup untuk menggembirakan orang seperti begitu. They called us dengan pelbagai nama.... well who cares. They just reflect theyselves actually. Why? Are they just so immature? I hope people like that hilang dari mata pandangan saya. Go away.... far far away. Calling people with such name tentunya orang yang kurang kasih sayang dan bukan seorang yang tahu untuk hormati orang lain. Become a beautiful people not just wearing pretty clothes, makeup atau talking sweet... but beautiful comes from the inside. 

Tiada seorang pun sempurna dalam hidup ini. Mesti ada cacat dan cela. Adakah ketidaksempurnaan itu membuatkan kita menjadi seorang yang kuat? Atau hanya seorang yang sama seperti di masa lampau? 
That's it...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!