Jumaat, 14 Februari 2014

Makan di Prapeni Thai Restaurant, Putatan

Oleh kerana semalam memang langsung tak ada idea nak makan di mana, akhirnya makan di Prapeni Thai. Terus saya teringat kembali kenangan masa belajar dulu... selalu makan di gerai masakan Kelantan - Siam. 

Restoran ni lokasinya di Putatan, berhampiran jalan selepas railway sebelum perabot Matahari. Makanan ada pelbagai jenis seperti ayam kicap / lemon / taucu etc, ikan tiga rasa / kukus etc (harga ikut timbangan), sayur kangkung / cendawan / capcai (sayur campur) etc... sup tomyam dan pelbagai lagi. Harga pun berpatutan. Environment juga selesa dan bersih serta makanan begitu enak sekali. Kalau ada peluang, boleh tengok keretapi lalu depan mata sebab dekat ngan railway sahaja.  

Ayam masak lada kering ( Tak ingat harga tapi dalam RM5+), sayur baby kailan sos tiram (RM4.50) small size. 

Sayur kangkung masak belacan (RM4.50) small size

Ikan masak kukus halia RM36 untuk 400gram. (100gram = RM9.00)


Sekarang famos betul drama Ariana Rose di TV3. Jadi di restoran ni pun pasang drama yang sama juga. Kadang-kadang saya tengok juga drama nih kalau sempat sampai rumah awal. Pernah tengok 2-3 episod saja. Hehe... 

Sebenarnya suka nama Ariana sebab minat ngan penyanyi Ariana Grande. Cantik sangat! First time tau dia masa keluar dalam video clip Greyson Chance - Unfriend You. Masa tu rambut dia warna merah lagi. Dulu ada bagitau Hafiz yang saya suka nama Ariana. Jadi nama tu kami simpan... manatau la suatu hari nanti ada anak perempuan, boleh bagi nama Ariana. Haha XD Sampai la lepas majlis tunang hari tu, saya tukar nama Facebook dari Yna Akie (Luna) -----> Yna Ariana. Mesti orang ingat saya pok famos nama Ariana Rose ni. Haha. Tapi tak apa la sebab memang wayang Ariana Rose tengah hangat di TV sekarang. 

Then.... Razit ada suggest nama Ariana Luna. Luna means bulan. Suka nama Luna! Ntah... sebab terlampau minat Astronomi kot. Berkenan sangat nama Ariana Luna tapi tak tau apa maksudnya kalau dalam Islam..... Nanti cek la. Hih. :-3

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!