Selasa, 18 Februari 2014

101 Resepi Menggunakan Pemanggang Ajaib - Resepi Yang Ringkas tapi Menyelerakan

Teringat gambar makanan yang Hafiz masak hari tu. Macam sedap pula.

Di rumah ada pemanggang ajaib. Biasanya pemanggang tu digunakan untuk panggang ikan.... sosej atau ayam sahaja. Kebetulan hari tu jalan ke 1Borneo, masuk kedai buku Harris. Mula-mula tak tau nak pilih mana satu.... antara buku ni atau buku 1 Hari 1 Resepi oleh Chef Hanieliza. Oleh kerana mesti pilih antara satu, jadi saya pilih ni la. Lagipun harga murah sedikit banding yang satu lagi. Hehehe....

Buku resepi ini boleh didapati di kedai buku berhampiran. Kalau beli di Harris, harga RM25. Buku resepi ini juga available di kedai buku yang lain.

Agak mudah untuk mencuba resepi dalam buku ini kerana bahan yang digunakan tidak begitu banyak. Sesuai untuk individu yang ingin belajar memask. ^^Lagipun pemanggang ajaib tu memang the best la. Bagus, mudah digunakan dan senang dicuci. Ada juga resepi dalam buku ni yang tak perlu guna pemanggang ajaib pun boleh buat juga, cuma lebih mudah jika menggunakannya.

Setakat ni dah ada beberapa koleksi resepi ^^ Lepas ni nak try masakan luar negara pula. Yeah! 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!