Selasa, 28 Januari 2014

Tips Menjaga Hati Teman Wanita

Bukan sahaja teman wanita malah isteri berhak mendapat layanan yang baik dari pasangannya. Hati wanita lembut dan sensitif. Bagaimana nak menjaga hati mereka? Semoga tips ini dapat membantu.

1. Jadi seorang yang prihatin. Jangan terus tak layan teman wanita anda jika anda bersama kawan-kawan. Kalau dia SMS atau call.... cuba untuk jawab. Perempuan suka jika lelaki yang mulakan langkah. Tak susah untuk SMS bertanya khabar, dah makan ke belum, atau hantarkan SMS good morning kepada dia.

2. Read her mind. Maksudnya tahu apa yang mereka perlukan. Contohnya kalau outstation, beli la ole-ole untuk pasangan. Tak kira mahal atau murah. Don't expect pasangan akan call minta belikan barang, no they wont! Sebaliknya mereka expect something from you. Jangan kedekut keluarkan duit.

3. Respect your partner. Jangan berkata mengenai perempuan lain dihadapan pasangan. Yalah. Kadang-kadang suka main-main kata perempuan tu sexy, suka perempuan rupa macam ni..... santai betul ek kata macam tu. Dan gurauan tu langsung tidak menyenangkan.

4. Jangan bezakan dia dengan keluargmu. Teman hidup means a part of your life. Buatkan dia rasa seperti dia juga penting sama macam anda perlukan keluarga anda.

5. Bersungguh-sungguh. If you love her, show her something yang boleh buatkan dia percaya yang anda betul-betul inginkan dia. Contohnya jaga penampilan, or else.... lakukan lebih dari apa yang dia lakukan kepad anda. Surprise kan dia, ajak dia keluar dinner, tengok wayang bersama atau spend more quality time dengan dia. Tunjukkan perasaan excited tu. Kalau dia ajak kuar, rasa happy la sikit. Jangan bagi alasan. Kalau betul-betul tak dapat kuar, then explain her.

6. Cinta tidak berbelah bagi. Jangan sebut apa-apa mengenai ex-girlfriend atau ciri-ciri yang melibatkan ex-gf. Hargai apa yang ada.

Sebenarnya ada banyak lagi cara lain yang boleh anda lakukan. Selamat mencuba.

2 ulasan:

  1. macam mana klu awek yu selalu je marah2..temper x tentu pasal...then suka cari kesalahan kita walau sekucil zarah....
    penjelasan please...

    BalasPadam

Terima kasih!