Rabu, 29 Januari 2014

Singapore Chicken Rice : All-Time Favorite

Siapa yang suka makan nasi ayam Hainan, nak servis cepat, kualiti makanan yang baik dan harga yang berpatutan.... sila datang ke Singapore Chicken Rice. Dari kecil sampai sekarang, this is one of my favorite restaurants. Biasa lepak with my brother makan sana konon macam mummy tiada masak di rumah tapi sebenarnya kami suka buang tabiat. Me and Hafiz juga suka datang momom nasi ayam di sana! Kami suka makan! :-D

Cawangan SCR kalau di Kota Kinabalu adalah di Api-Api Centre dan Karamunsing Shopping Complex. Kalau di Kuching Sarawak lagi banyak cawangan dan sentiasa dipenuhi pelanggan. My favorite minuman di sana adalah Kit Chai Ping tapi rasa dia lain sikit sebab jus limau yang mereka guna tu different. Wish cawangan di KK juga ada that menu someday.

Dulu-dulu punya ceta, rasa nasi ayam SCR di KK lain sikit. And I miss that original taste. I mean kuah kicap tu ada different taste. Untuk ayam steam... kuah kicap lebih hitam dan masin. For roasted.... manis. Sekarang punya semua sama. Bila makan... teringat saya SCR di Sarawak. But still yum yum dan menu pun bertambah dah. Boleh add on lain-lain jenis lagi.

Today is 29th January and when both of us pergi sana, dapat pula tag number 29. Yeah! Kebetulan saja but today we had a lot of fun and more santai la. Eventough non stop menghadap PC, turun naik office. Wawawawah!! Hafiz lagi kesian badan sakit-sakit + akhirnya berbekam juga. So I cannot pukul manja dengan dia la. Nanti tambah sakit. So to ensure cepat baik, I need to treat him well. Ngehehehe.... :-b

Oh ya. By the way, kami yang kuat makan ni telah pesan beberapa menu iaitu nasi ayam steam isi 2x, 1x roasted chicken isi tanpa nasi, baby kailan, taugeh, Teh Lemon Ais dan Nescafe Tarik Panas... total cost RM30. Plus fast service, aircond, comfortable environment and gov tax.... kira murah larrr!

Tips untuk cari parking di Api-Api Centre.... cari parking di basement saja. Tidak mahal. Just RM1+ ikut jam. Kalau nak pergi Centre Point tapi takut tak ada parking di sana, you also can park di basement Api-Api. Then just crossing pergi CP. Not too far. One minute only lorrr... to cross the road.

Another news today.... jalan raya menuju ke bandar sesak. Sebab nak dekat CNY dan orang tengah sibuk beli barang. Jalan di pasar pun kena tutup sebab buka pasar malam jual baju-baju bagai. Jadi agak sesak juga jalan di sana. Dan tadi Bandaran tak ada elektrik. KFC, Sugarbun, restoran Sri Melaka semua gelap. But ada juga area ada elektrik. So boleh save energy sekejap la. ^^ Hehe. But not good for business actually.

Actually 2nd of February I should join my boss to Sibu by road. But suddenly batal atas sebab tertentu. Arggghhh!!! I miss my chance to lawat Brunei and Miri. Cittt!! But my boss sebenarnya concern about me. 1st of February will be a big day for me. So that's why bos tak suruh join. Haiyo its okay. ;-)

That's all



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!