Rabu, 1 Januari 2014

Hada Labo, Saya Suka!

Jepun mengekalkan kualiti setiap produk keluaran mereka. Jadi apa-apa produk made in Japan bagi saya kebanyakannya thumbs up.

Produk Hada Labo (means Skin Lab) daripada Mentholatum begitu terkenal dan mendapat banyak respon baik daripada pengguna. Bila tengok iklan Hada Labo.... eeee bestnya kalau kulit kita juga begitu moist!!

Saya pun terpikat la ngan produk ni. Sebelum ni saya tak ada pencuci muka khusus. Sekejap pakai tu... kejap pakai ni tapi rasa tak berapa sesuai sebab kulit saya sensitif. (Saya juga tak pakai krim pelindung, krim malam, apa-apa krim dan foundation muka sekarang ni. Paling-paling pakai essence.... tu pun jarang-jarang. Bedak pun kadang-kadang tak pakai kerana concern mengenai kulit saya yang sensitif -_- Errkkhh....).

Mula-mula beli Hada Labo Deep Clean & Pore Refining Face Wash. Dengan menggunakan bahan-bahan natural, mineral oil free, colorant free, alcohol free.... jadi saya pun fikir produk ni sesuai ngan saya. Lama juga fikir nak beli atau tak. Harga RM18.80 sahaja. Boleh didapati di farmasi Watsons dan Guardians. Balik rumah nak pergi mandi... try la guna. Memang seriously muka rasa lembut dan lembap. Selepas tiga hari guna, kulit tak ada mengalami apa-apa gejala negatif. Oleh itu, saya puas hati dengan produk ni. Memang saya syorkan. Kulit rasa lembut sangattttt......

Sekarang saya dah jadi peminat sedia produk Hada Labo dan berfikir nak beli beberapa produk lagi. Jadi saya beli Hada Labo Perfect Gel 3 in 1 Intense Hydration - Essence, Sleeping Mask, Moisturiser. Harga RM77+. Juga fragrance free, colorant free, mineral oil and alcohol free. Dan sesuai untuk sensitive skin macam saya. ^^ Rasanya dah jumpa produk yang suitable untuk saya dan lepas ni akan jadi kipas susah mati Hada Labo. 


5 ulasan:

  1. nak beli tak, toner hada labo dengan harga rm40 saja. memang direct dari jepun..kalau berminat, emel saya di temoseBest@yahoo.com.tq

    BalasPadam
  2. Nak tanya, perfect gel 3 in 1 sesuai pakai pagi & petang tak? Or just for night only. Any one help me.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi. Perfect gel 3 in 1 ni boleh pakai siang atau malam. tapi yang paling sesuai adalah sebelah malam sebelum tidur.

      Padam
  3. Nak tanya, perfect gel 3 in 1 sesuai pakai pagi & petang tak? Or just for night only. Any one help me.

    BalasPadam
  4. Nak tanya, perfect gel 3 in 1 sesuai pakai pagi & petang tak? Or just for night only. Any one help me.

    BalasPadam

Terima kasih!