Isnin, 20 Januari 2014

All Time Favorite - Biskut Warna Warni

Saya pun tak tau apa nama biskut ni yang sebenar. Ada yang kata Biskut Gula, Biskut Icing, Biskut Aiskrim, Biskut Warna Warni etc... tapi saya amik satu nama saja la.

Kebetulan tadi tengahari pergi makan di Sri Keningau. Makan nasi campur + sup ayam memang marvellous. Sekarang selera makan dah okay balik jadi kuat makan la.... Eheheh.... tak capai KPI nampaknya. Tapi dah janji nak aktif balik jogging. Uhuuuu please.....!! Semoga janji ini bukan sekadar janji. >.< Semangat! Jia you jia you!

Okay. Lepas tu singgah satu antara kedai terlama di Putatan. Kedai Kim Teck Fung. Pergi beli makanan kucing tapi terus membeli sakan. Beli biskut inti jem nenas yang yummy dan biskut warna warni.

Biskut ni dari zaman mummy saya kecil dulu dah ada. Sampai la sekarang..... market tak turun. Heheh.. biasanya ditimbang la. Di Gaya Street juga ada jual benda alah ni. Tapi kenapa saya suka biskut ni? Sebab biskut ni sedap, mudah dimakan, comel dan manis. Mesti saya suka la. Ngeeee..... kalau dulu jual murah saja. Sekarang dah mahal. Saya beli satu plastik kecil pun dah RM2. Makan sambil tengok TV memang best nih. Kalau dulu lagi banyak warna yang available. Ada warna jingga dan purple juga ^^

1 ulasan:

  1. favret saya juga...^_^ klu mkn...mesti mkn biskutnya dulu baru gulanya....haha :D

    BalasPadam

Terima kasih!