Ahad, 29 Disember 2013

Kepala Salmon Panggang

Harga isi ikan salmon mentah kalau kat supermarket boleh cecah RM29.80 sekilo. Untuk kepala salmon pula ada special price. Hari tu beli hanya RM 6.90 sekilo. Jadi kira murah berbanding isi. Lagipun kepala salmon ni kira sedap juga. Ada rasa lemak ikan. Kalau selalu ke restoran Jepun, mesti tau harga menu kepala ikan salmon panggang.

Bahan-bahan:
- Kepala ikan salmon
- Garam
- Hirisan limau atau lemon


Cara-caranya:
- Bersihkan kepala ikan salmon. Buang insang ikan tu
- Sapukan kepala ikan dengan garam
- Panggang ikan tu sampai isi ikan nampak kemerahan. (Agak-agak masak)
- Hidangkan bersama hirisan limau / lemon


*Jangan perahkan limau/lemon sewaktu memanggang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!