Isnin, 9 September 2013

Aktiviti di Hari Ahad yang Mulia 8/9/2013

Tak best kalau asyik bekerja! Kena juga rehatkan diri. Hari Sabtu dah turun kerja..... Jadi hari Ahad tu totally free. Chit chat dengan my mum sambil makan jagung manis rebus dan minum teh pudina.

Lepas tu tengok tanaman yang ada kat sekitar rumah. Tali penggantung bunga tu patah la pula. Then nasib baik ada spare. Jadi tukar kepada yang baru la. Sangkut kat kanopi garaj kereta. 

Then..... usha besi buruk kat tepi rumah tu macam tak berapa nice. Jadi simpan pasu bunga kat sana. At least berisi skit.


Pagi-pagi begini kalau saya keluar tengok halaman.... automatik kekucing saya akan join the club dan lepak kat simen halaman buat aktiviti sendiri. Semua akan berkumpul. Ni memang kebiasaan dah ni. Kat belakang sekali tu kucing taiko. Nama dia Carlitto. 

Dah siap menguruskan tanaman.... saya potong buah epal pula. Sambil tengok TV.


Dah tu bawa my mum keluar jalan-jalan. Nak pergi beli barang-barang rumah... terus nak lepak makan dulu. Dah memang gila makan. Apa boleh buat la.

Tempat paling best kalau nak lepak ngan mum adalah kat Grace Point, Sembulan sebab ada banyak choice. Kali ni saya makan fried mandu, masakan Korea. Dalam tu ada inti isi ayam dan sayur. Rasa macam martabak pun ada. Ini harga dia RM10. rangup kat luar... lembut kat dalam.

Sebelum pergi makan tu.... berjaya membeli pin tudung yang sangat comel ini dengan harga yang begitu murah. Beli kat 1 Place Mall, Putatan. Sebenarnya pin ni dijual sepasang (dalam plastik ada 2x warna yang sama). 1 plastik jual RM4.50. Kalau beli 3x, hanya RM10. Memang sangat comel!! ^^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!