Selasa, 24 September 2013

7 Cara Elak Mengantuk Ketika Mesyuarat

  1. Makan gula-gula. Yang paling best makan gula-gula yang masam. Tak pun, kunyah gula getah. (Cuma certain people rasa mengunyah chewing gum ni tak berapa proper)
  2. Minum kopi atau teh
  3. Keluar sebentar dari bilik mesyuarat. Pergi amik angin segar.. minum air atau ke toilet.
  4. Gerakkan badan atau buat sedikit senaman ketika duduk. Contohnya gerakkan kaki.... luruskan badan etc
  5. Elakkan makan yang berlebihan sebelum mesyuarat. Jenis hidangan juga mempengaruhi sama ada  akan membuatkan kita ngantuk atau tak. Kurangkan makanan berlemak ^^
  6. Hidu bau aroma terapi. (Kalau boleh pasangkan aroma terapi dalam bilik mesyuarat)
  7. * Amalkan gaya hidup sihat. Jangan lupa bersukan dan bersenam. Rehat dan tidur yang cukup ^^

2 ulasan:

  1. Tak dinafikan saya pon kalau tidur tak cukup mengantuk, tapi dulu2 tu mmg afa terlebih tidur, rasa nak tidur jer, petua apa pon tak jalan... Hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la pasal. Heheh.... Sy pun dulu terutama petang mesti ngantuk kalau time mesyuarat. Agaknya sebab makan tghari lebih kot ;b

      Padam

Terima kasih!