Ahad, 28 Julai 2013

Popia Kecil - Kuih untuk Hari Raya Aidilfitri

Ini la..... kalau time puasa, banyak pula entry pasal makanan. Tapi tak apa. Untuk raya tahun 2013 ni.... akan buat secara sederhana saja seperti tahun-tahun sebelumnya. Walaupun ada banyak jual biskut raya (kuih tunjuk)... tapi saya nak juga buat homemade biscuit. 

Tak ada alasan kata orang yang bekerja tak sempat buat kuih raya. Buat yang simple-simple dah.... Kan? Kuih raya pertama yang saya buat adalah Popia Kecil atau kuih Serunding Udang. Ni memang all time favorite ni. Kalau nak tempah pun boleh juga... cuma nak lebih puas hati.... better buat sendiri kan? ^^




P/S - Sekarang inti serunding udang ni pun dah ada jual yang siap sedia. Tinggal nak beli kulit popia saja, then gulungkan macam biasa.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!