Khamis, 9 Mei 2013

Kimbap di Grace Point, Sembulan

Teringin makan kimbap? Kat Grace Point, Sembulan ada. Untuk satu plate ni harga dia adalah RM8. Kat sana ada bermacam-macam corner makanan, salah satunya adalah masakan Korea. Selain daripada kimbap... ada lain jenis makanan yang lain. Semua dalam bahasa Korea jadi saya tak ingat sangat nama-nama makanan tu. 

Tapi memang best. Sesuai kepada sesiapa yang nak makan makanan sihat.


Sedikit info mengenai Kimbap / Gimbap

- Diperbuat daripada nasi putih kukus (bap) dan beberapa bahan lain seperti seaweed, timun, telur, jeruk etc. 
- Kimbap berlainan sedikit daripada sushi ia tak menggunakan vinegared rice.
- Sesuai dimakan ketika picnic dan sewaktu melakukan outdoor event.
Nak lagi info? Layari Wikipedia/ Kimbap

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!