Ahad, 14 April 2013

Sotong Putih yang Gemuk

Masa kat kampung hari tu.... Uncle dapat tangkap banyak sotong putih. Sangat banyak. Mungkin lebih dari 50KG. Jadi dapat jimat wang beli bahan untuk kenduri arwah. Ramai juga yang terus membeli sotong putih ni. Jual macam tu saja. Sekilo jual RM13 saja. Kat pasar jual RM20! Saya pun punya la seronok tengok sotong-sotong ni sebab sangat banyak, fresh dan gemuk. Haha. Kalau saya pergi balik kampung lagi then still available sotong ni untuk dijual.... Saya tak peduli... Sanggup ni berjualan. Best apa kalau berniaga ni. Penat memang penat tapi seronok tengok kalau ada hasil.

Rezeki masing-masing.... :-)



1 ulasan:

Terima kasih!