Ahad, 3 Mac 2013

Ikan Bakar Pasar Sim-Sim, Sandakan

First time saya makan kat pasar Sim-Sim!

Kebetulan masa tu outstation kat Sandakan dengan Prof. Jadi Prof bawa makan kat Sim-Sim. Saya tak tau kat mana tempat tu. Driver pun orang baru waktu tu, jadi still tak biasa lagi ngan bandar Sandakan. 

Last-last jumpa juga sebab boss dah biasa makan kat sana kalau outstation kat Sandakan. Sangat seronok sebab ikan-ikan nampak meriah dan besar. Harga juga berpatutan. 

Ikan bakar pasar Sim-Sim ni kira antara yang famous kat Sandakan. Sebut saja Sim-Sim, mesti teringat ikan bakar. Selain ikan bakar, ada juga sotong bakar yang besar dan ayam. Hari tu makan seorang satu sotong putih. Dah Prof belanja, apa lagi..... makan saja la!

Kepada sesiapa yang nak ke Sandakan, jangan lupa ke pasar Sim-Sim kat:

Jalan Sim-Sim, 90000 Sandakan, Sabah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!