Jumaat, 29 Mac 2013

Apa yang Saya Suka...

1. KUCING
Memang saya sangat-sangat sukakan kucing sejak dari kecil lagi. Ada saja kucing....mesti rasa nak tangkap dan usap dan cium-cium!! Pantang tengok kucing di rumah tu sakit... Rasa risau dan akan bawa ke klinik haiwan. Tak peduli la bayaran berapa yang penting kucing kena sihat. Tapi kalau boleh yang minimum cost la. ;-) Ya. Saya suka kucing!



2. BAWA ANAK BUAH SAYA JALAN DAN BERCERITA
Saya suka bawa budak-budak jalan. Entertain mereka. Bawa mereka ke pantai, taman permainan atau ke shopping complex. Belikan mereka makanan yang sedap, bawa mereka cerita dan buat mereka gembira. Pegang tangan mereka masa berjalan, lepak kat KFC, tengok wayang sama-sama dan jaga mereka sebaiknya. Yang bestnya bebudak ni tak nakal kalau ngan saya.



3. COLA LIGHT & PEPSI LIGHT
Kalau stress.... Suka minum Cola atau Pepsi Light. Doss tinggi sikit. Kalau tak stress pun suka juga tapi doss tak tinggi. Haha. Siap ada stok kat dalam peti ais office. Kat rumah pun sama. Dan kalau balik kampung.... Mesti akan beli beberapa tin juga buat stok.



4. PANTAI
Tempat yang paling best adalah pantai. Sebab kalau tengok pantai.... Rasa tenang. Tak fikir apa.... Cuma ketenangan. Lepak dengan seseorang sambil tengok keindahan pantai membuatkan saya gembira.



5. MATAHARI DAN BULAN
Matahari dan bulan adalah kejadian Allah yang terlalu indah. Bila tengok sunset, saya akan terpukau. Kalau kat tepi pantai lagi.... Tak rasa nak balik rumah. Antara lokasi yang paling cantik kalau nak tengok sunset di sekitar KK ni adalah Tanjung Aru, Tanjung Lipat dan Lokkawi. Bulan juga sangat cantik terutama ketika bulan purnama. Time tu saya akan keluarkan teleskop saya dan lepak kat halaman rumah sambil tengok bulan.



6. TENGOK WAYANG
Hehe.... Saya ni kira movie bug juga. Kalau ada wayang best.... Mesti nak tengok. Kadang-kadang tengok ngan my mum, kadang-kadang tengok dengan anak buah atau ngan kawan. Tapi tenhok cerita juga la. Cerita hantu tak berapa minat. Suka tengok sci-fi atau action.



7. MENANAM
Ni memang hobi saya. Suka tanam bunga, buah atau sayur. Sebab kalau dah ada hasil, rasa seronok. Kalau ada banyak rezeki, boleh bagi ngan kawan-kawan. Lagipun kalau banyak pokok-pokok kat tepi rumah ni... Udara jadi segar dan sejuk. :-)



8.  MEMASAK 
Ni pun hobi saya juga. Cuma sekarang saya dah jarang masak sebab sibuk kerja. Kalau ada masa.... Saya akan masak. Kadang-kadang kalau datang mood, mesti nak buatkan sesuatu untuk orang yang saya sayang. Baru-baru ni buat minuman jagung susu untuk seseorang. Walaupun benda tu nampak simple dan sesetengah orang mungkin anggap 'benda tu dia boleh buat sendiri la'.... Tapi bagi kita..... Feel nak buat tu yang penting. :-) Masa tu kita akan rasa betapa sayangnya kita kat orang tu. Jom express feel kita through masakan.



9. MENIKMATI MAKANAN
Aih..... Makan tu memang la perlu tapi saya juga suka menikmati makanan. Rasa nak makan sesuatu tapi bukan sebab lapar. Just nak rasa macam tu saja. Satu kebiasaan adalah tiap petang selepas office hour... saya akan turun membeli kudapan seperti pisang goreng, plum green tea dan lain-lain lagi. Tak kira la dengan sesiapa pun, yang penting ada kawan. Selalu pada hujung minggu, mesti rasa nak ke Tanjung Aru membeli buah-buahan. Ataupun kalau waktu lepak ngan kawan-kawan.... Suka beli macam-macam. Yum! Suka makan.


Sebenarnya ada banyak benda lagi yang saya suka. Tapi tak sempat nak list kat sini. Setiap orang ada minat yang tersendiri. Kita semua unik, oleh itu.... Be original.... Be yourself. ;-)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!