Ahad, 30 Disember 2012

Antara Perkara yang paling Bikin Down.... - IGNORE

Apabila seseorang dah tak mempedulikan kita atau ignore kita.... kita akan rasa disisihkan. Masa tu kita rasa down, rasa tak penting la apa la... Kita juga akan terfikir macam-macam benda negatif seperti - risau apa-apa terjadi kat orang tu, kenapa dia buat macam tu ngan kita dan lain-lain lagi. Seriously saya pun kurang berkenan kalau orang ignore saya :-) 

Keburukan ignore orang lain boleh menyebabkan:
  1. Rasa tersisih dan seperti tidak penting dalam hidupnya
  2. Menyakitkan hati 
  3. Rasa kita ni macam bercakap ngan tunggul kayu pun ada
  4. Rasa nak tampar orang tu. Hahahaha.
  5. Rasa macam kita nak buat balik kat dia benda yang sama. (Jahat)
  6. Kalau yang buat tu adalah kekasih kita, mesti kita fikir dia ada skandal ngan orang lain. 
  7. Menyebabkan kemurungan
  8. Fikiran tak tenteram
  9. Timbul perasaan benci
  10. Kita rasa macam ni tak nak la berkawan ngan orang jenis macam ni lagi. 
Perasaan manusia ni tak ada siapa yang tahu. Kita sentiasa tersenyum pun, kita tak tau apa yang ada di dalam hatinya. Perasaan orang kita kena jaga. Tapi yang tak bestnya.... bila kita jaga perasaan orang tu.... orang tu tak jaga hati kita dengan baik. Kadang-kadang benda macam ni adalah punca retaknya perhubungan. 

Kesimpulannya.... jangan ignore kawan-kawan kita, pasangan kita dan keluarga kita. Tak baik! Nanti kalau kita dah tak dipedulikan, masa tu baru kita tau erti menyesal. 

Antara quotes yang paling best:

"I hate the fact that you ignore me for so long, then you start talking to me like nothing happened"
- Unknown quotes

"If you ignore me, I won't wait around. I won't bug you, I just won't talk to you, simple as that. Sure it's going to be hard, but it won't hurt as much as being ignored. I deserve better than that. I'll move on and find someone who actually cares about me, because obviously you don't. If you continually treat me like crap what reason do I have to stay?"
- Unknown quotes

P/S - Apa-apa pun... sentiasa bersabar. Setiap kejadian ada hikmahnya. Peace ^^

2 ulasan:

Terima kasih!