Khamis, 24 November 2011

3rd ICORM 2011 - Health Transformation in Challenging Economies : My PerspectivePada 22hb-24hb November 2011, Sekolah Perubatan UMS mengadakan persidangan antarabangsa "3rd International Conference on Rural Medicine (ICORM) 2011" di Le Meridien Hotel Kota Kinabalu. Kali ni temanya adalah "Health Transformation in Challenging Economies".

Ini adalah antara gambar kenangan semasa persidangan berlangsung.  Selama 10 bulan kami bertungkus lumus, akhirnya membuahkan hasil. Nak kata penat memang penat, tapi seronok masa buat kerja tu. Lagipun ini adalah antara satu pengalaman besar kepada kami. Dan mesti la kami akan simpan semua memori masa persidangan ini. Mantan Dekan pun begitu gembira sebab persidangan ini mendapat sambutan, pujian dan sukses. Memang itu la yang kami semua harapkan.

Speaker terdiri Dato', Professor dan Dr. Ada yang hadir daripada Northern Ontario - Canada, India, Brunei, Korea, Myanmar dan juga Malaysia.


Masa hari pertama persidangan, malam tu ada majlis makan malam. So semua orang mesti pakai cantik-cantik sebab YB Datuk Masidi Manjun, Datuk VC, Dekan dan Chairman ICORM hadir dalam majlis tu.

Apa-apa pun, good job! ICORM committee! Kita dah menjayakan persidangan ini!

Adakah 2 tahun akan datang..... 4th ICORM 2013 akan tiba? Kita tunggu dan lihat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!